Read Siapa Aku Di Sisimu by Alina Haizar Online

siapa-aku-di-sisimu

Siti Hajar dan Izwan terpisah akibat kemalangan jalan raya. Setelah sekian lama, Izwan yang menghidap amnesia dikejutkan dengan surat permohonan cerai daripada Siti Hajar.Bila masa dia berkahwin dengan Siti Hajar? Siapa Siti Hajar? Keadaan semakin meruncing dengan kehadiran Azrul yang ingin memiliki semula Siti Hajar.“Aku reda dengan perpisahan ini kerana cinta tidak semesSiti Hajar dan Izwan terpisah akibat kemalangan jalan raya. Setelah sekian lama, Izwan yang menghidap amnesia dikejutkan dengan surat permohonan cerai daripada Siti Hajar.Bila masa dia berkahwin dengan Siti Hajar? Siapa Siti Hajar? Keadaan semakin meruncing dengan kehadiran Azrul yang ingin memiliki semula Siti Hajar.“Aku reda dengan perpisahan ini kerana cinta tidak semestinya bersama. Biarlah ku undur diri….”...

Title : Siapa Aku Di Sisimu
Author :
Rating :
ISBN : 9789670448749
Format Type : Paperback
Number of Pages : 824 Pages
Status : Available For Download
Last checked : 21 Minutes ago!

Siapa Aku Di Sisimu Reviews

  • Nonieღserenity2bliss
    2019-05-09 15:56

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) N rasa memang trademark penulis dalam mencipta watak-watak yang membuat N nak lagakan ajer kepala dorang ni...Bukan tak best cuma terlalu meleret. Masalah utama watak-watak dalam cerita ni adalah mereka terlalu cepat to jump into the wrong conclusion and selalu buat assumption about the other person. Kalaulah mereka ni tahu cara berkomunikasi, N rasa half of their problem takkan timbul and kisah dorang ni takdalah nak meleret sampai 800 over pages.

  • Harnani Husin
    2019-05-04 12:52

    kisah ini kisah kekeluargaan.kisah ini tentang dua insan terpisah selepas kemalangan.kisah ini mengenai si suami tak langsung ingat pada isteri dia.kisah ini menyebabkan hati si isteri menderita selama 4 tahun .kisah mereka terpisah disebabkan mama si suami tak suka pada menantu dia kerana pangkat. Tapi kemudian menginsafi khilafnya.kisah ini terpaksa lihat si suami meminta si isteri berlakon boleh terima diri masing-masing kerana permintaan seorang mama.kisah ini yang akhirnya, meruntuhkan ego si suami yang hilang ingatan itu.Dan kisah ini akhirnya terungkai oleh seutas rantai leher yang si isteri pulangkan.***kisah yang buat air mata saya mengalir.Tahniah buat penulis untuk naskah ini. Saya suka gambaran tempat tinggal Siti Hajar. Kelly Inn.

  • Fiza
    2019-05-22 13:18

    Alina Haizar is one of my favourite writers. Walaupun x sehebat AYKT, tp novel ni masih termasuk dalam list novel yang saya suka. Olahan & jalan cerita yang menyentuh hati. Sanggup x tidur semalaman sebab x sabar nak habiskan & tahu kesudahan.

  • Faradina Azlin Azahar
    2019-04-23 12:15

    Ohsem!!! Seriously saya suke walau ada kesengalan tahap petala si izwan tue hah.. Sib baek anda jumpa jalan tuk kembali.. WeeeeeeeTabah giler kot!

  • Shamien A. Basit
    2019-05-21 10:00

    Dah lama tunggu cerita ni. And bila dah baca, memang puas hati. Watak hero and heroin sama kuat, sama hebat. Though ada nak last-last tu rasa geram juga dengan Siti Hajar yang seolah-olah tuduh si Izwan tu sengaja nak dapat amnesia. It's not like he's been given a choice,lady!So, itu aja yang buat I rasa a bit off. The rest,marvellous!

  • nilam
    2019-05-14 13:12

    cerita ni best...mcm2 rasa ada..sedih..geram..sakit hati..happy..:)

  • Emoon
    2019-04-30 17:03

    5 stars uols!!!!Sungguh menyentuh hati....Byk jenis emosi ada dlm ni.... I loike!!!

  • nurazirahvu
    2019-05-15 15:14

    *4.5sebuah kisah yg jln ceritanya sempurna bgi saya.mcm mna izwan berjumpa dgn siti hajar, jatuh cinta, bercinta dan seterusnya berkahwin sampailah drg accident. why 4.5 ? sbb msa akhir2 baru drg berbaik mcm AYKT dan lack of pengetahuan agama. im sorry.sangkaan sya salah. sya ingatkn cerita ni dimulakan dgn kehadiran hajar dlm hidup izwan lps kemalangan tu. ada part2 yg x diceritakan tpi dirumuskn. so x de lah meleret sgt. mmg watak hajar n izwan ni "menggeramkan" sya. suka jump into the conclusion. pendam perasaan. ego !lps kemalangan, izwan amnesia. langsung x ingat apa2.. sikit je dia ingat. mama izwan x suka hajar sbb x sama pangkat. so annoying. so dia gunakan peluang ni utk 'halau' hajar. lps 4 thn bru hajar muncul, itupun yg muncul surat minta cerai. byk perkara yg berlaku dlm 4 thn tu. mmg penulis rumuskn je. mama izwan menyesal. dia nk pi haji tpi dosa dia dgn hajar buat dia rsa berslh. izwan mmg nk ceraikn hajar sbb satu benda pun dia x ingat psal hajar. tpi mama dia bekeras btl. papa izwan mmg merajuk dgn mama izwan. x layan isteri dia. lagi2 dpt tahu izwan dgn hajar ada sorang ank lelaki 4 thn. msa kemalangan tu hajar mengandung 2 bln. nasib baik kandungan dia selamat.izwan ni rsa berslh. so dia buat satu plan. dia suruh hajar dgn farhan [ank dia dgn hajar] tinggal di rumah papa n mama izwan sampai drg pi haji. sombong, angkuh, ego! itulah izwan. izwan skrg bkn mcm izwan 4 thn lalu yg penuh dhn kasih syg. dia mmg x suka dgn hajar. hajar pun x simpan harapan tinggi2. dia setuju tinggal kt rumah tu sbb farhan. that's all. lama-kelamaan ego si suami musnah. fall in love dgn hajar. tpi.. adoilah .. suka jump into the conclusion. ssh btl nk baik.msa hajar tinggalkn izwan bru ingatan dia pulih sbb seutas rantai "love" . mmg sedih part sini. THE END .

  • Hajariah Alias
    2019-05-11 10:53

    SADSM ? Memang tajuk dan cover yg sangat tepat ....Namun agak meleret..part mula2 biase shj namun begitu utuh ya cinta seorg gadis kepada jejaka idaman...Si jejaka hampir tersasar dek ego lelaki. Namun kalo sudah berjodoh tiada siapa yang mampu menghalang. ..Si suami hilang ingatan dan mungkin saat ini aplikasi tajuk yg sangat sesuai SADSM? Namun citer ini tak sesakit PSMS. Namun masih sakit tatkala watak hero yang terlalu menurut perjanjian...tak salah kalo bertegas dengan istri...tetapi awak pun suka mengikut rentak istri...jika tak suka nape masih dilayan si langau?satu persoalan yang tak terungkai...kenapa si isteri tidak berterus terang tentang kesan lipstik di baju si suami?ke aku yang terlelap zzzz...hahah..3*

  • Sosofea
    2019-04-26 09:04

    3.5 bintang[Pendapat peribadi]Terlalu meleret sampai tepaksa skip few parts.Too many paragraphs without a dialogue > menjadikan jalan cerita sedikit bosan kut?Watak heronya tak sehebat Zaril Ikhwan dalam AYKT. Overall, novel ini masih baik :)

  • Haq Raihah
    2019-04-28 10:21

    SAKIT HATI!GERAM!STRES!PANAS HATI!Itulah yg aku rasa semasa membaca SADS...Walaupun perasaan aku spt hendak meletup, tetapi novel ni kene dgn citarasa aku...oleh sbb itu, aku kasi 5*...Izwan n Siti Hajar...kedua-dua watak ini sgttttttttttt menyakitkan hati aku...tetapi watak Siti Hajar lg memanassssskan hati aku berbanding watak Izwan...mana taknya, Siti Hajar seolah-olah menyalahkan Izwan sbb x ingat dirinya sbg isteri...hey! Izwan hilang ingatan lah! Ditakdirkan pulak Izwan x ingat kau, jd kau sbg isteri sepatutnya cuba mengingatkan semula kenangan2 kau dgn Izwan! Bknnya duk asyik mintak cerai aje! Huh! Aku pulak terlebih emo...Tahniah kpd penulis, Alina Haizar krn berjaya mencipta watak2 menyakitkan hati spt ini...

  • Noor Ainni
    2019-05-10 12:08

    sgt best. sedih sgt. x bole terima mcm mane Siti Hajar bole hidup tanpa Izwan lepas excident. dgn sarat mengandung n kaki tempang. kesian sgt. lepas tu dgn suami yg hilang ingatan nya. terbaik la Alina Haizar. smua novel anda, smuanya x mengecewakn. The Best!

  • Eeyta
    2019-05-16 11:02

    best.. memang best

  • Rozy Hm
    2019-04-23 13:03

    Best... A real page turner