Read Art of Deception Mereka Menipu Dunia by Jerry D. Gray Online

art-of-deception-mereka-menipu-dunia

Misteri yang menyelimuti peristiwa 9/11 (nine-eleven) atau 11 September 2001 terjawab sudah. Peristiwa yang menghancurkan gedung WTC di New York dan Pentagon di Washington Amerika ini realitasnya amat jauh dengan apa yang dinyatakan oleh Pemerintah Amerika Serikat. Ini bukanlah sebuah tindakan teroris seperti yang mereka katakan. Menurut penulis, ini adalah sebuah rangkaiaMisteri yang menyelimuti peristiwa 9/11 (nine-eleven) atau 11 September 2001 terjawab sudah. Peristiwa yang menghancurkan gedung WTC di New York dan Pentagon di Washington Amerika ini realitasnya amat jauh dengan apa yang dinyatakan oleh Pemerintah Amerika Serikat. Ini bukanlah sebuah tindakan teroris seperti yang mereka katakan. Menurut penulis, ini adalah sebuah rangkaian kejadian dari sebuah skema yang besar.Di buku inilah Jerry D.Gray mengajak Anda "menyisiri" serpihan-serpihan fakta yang belum terpublikasikan untuk mengetahui apa yang sebenarnya terjadi dan skema besar apa di balik peristiwa 9/11 tersebut. Penulis juga mengatakan bahwa peristiwa ini ada hubungannya dengan organisasi rahasia dan Dajjal.Siapakah organisasi rahasia itu dan apa hubungannya dengan Dajjal? Persiapkan diri untuk sebuah buku yang aka memacu adrenalin Anda dan membuka persepsi Anda tentang hal yang terjadi di dunia ini! Selamat Membaca!...

Title : Art of Deception Mereka Menipu Dunia
Author :
Rating :
ISBN : 9789799898845
Format Type : Paperback
Number of Pages : 335 Pages
Status : Available For Download
Last checked : 21 Minutes ago!

Art of Deception Mereka Menipu Dunia Reviews

  • Padya Twikatama
    2019-03-21 17:47

    Segala puji hanya pantas disanjungkan kepada Allah azza wa jala, Rabb semesta alam.. dan shalawat serta salam untuk Nabi Nya yang menjadi penutup para Nabi, Muhammad Rasulullah saw.Alhamdulillah buku ini akhirnya sampai kepada tangan saya, setelah sekitar setahun yang lalu sang penulis menjanjikan akan menghadirkan buku ini saat memaparkan materi yang serupa dalam suatu kajian bulanan. Buku ini penting dibaca oleh siapapun bagi yang ingin melihat masalah keduniaan dewasa ini melalui sudut pandang yang berbeda dan insya Allah merupakan sisi sebenar-benarnya. Sebab buku ini isinya mengupas sepak terjang para penyambut Dajjal Laknatullah. Hal ini pun didukung dengan pemaparan data yang cukup jelas dan gamblang. Dengan demikian pembacanya diharapkan bisa tersadar dengan apa yang sebenarnya terjadi saat ini. Sehingga dapat selamat dan terhindar dari fitnah Dajjal itu sendiri.Untuk mengetahuinya lebih lanjut, silakan nikmati buku ini, tentu dengan membacanya. Mudah-mudahan kita semua bisa tersadar dan terhindar dari fitnah Dajjal dengan hadirnya New World Order.

  • Aina Dayana Hilmi
    2019-04-03 10:28

    Berbulan juga masa yang diambil untuk saya khatamkan buku ini. Pada mulanya saya keliru dengan banyak fakta yang dibentangkan. Kemudian saya mengulang bacaan dan memperlahankan kelajuan membaca saya ;) Barulah saya mula memahami apa yang disampaikan oleh penulis. Masya Allah, sungguh licik dan bahaya gerakan Freemason ini. Dan terasa begitu jelik sekali perlakuan mereka bermula daripada perancangan New World Order sehingga pelaksanaan pelan tersebut sehingga kini.Islam adalah musuh utama mereka maka mereka melakukan apa sahaja demi menjatuhkan Islam. Namun mereka tetap akan kalah kerana umat Islam tidak akan mengalah malahan akan bangkit berjuang menentang kebatilan mereka. Namun begitu, tanpa kita sedari segala yang berlaku di dunia sekarang berpunca daripada mereka.Mereka menguasai media massa, ketenteraan, hubungan antarabangsa, hiburan dan sebagainya. Apa yang paling mengejutkan saya ialah pendedahan fakta di sebalik kartun The Simpsons, lagu kanak-kanak Twinkle Twinkle Little Star dan Popeye The Sailorman, dan kejadian alam yang berlaku seperti tsunami di Aceh dan bencana alam di Jepun. Ya Allah, rupanya tsunami di Acheh berukuran 6.3 skala ritcher sahaja tetapi media barat melaporkan sehingga 9 skala ritcher dan ini merupakan satu pembohongan yang sangat ketara! Itu tidak kira peperangan yang mereka letuskan di Libya, Afghanistan dan Iraq atas alasan memerangi pengganas 11 September.Pendedahan mengenai vaksin juga membuatkan saya begitu terkejut. Teringat kepada seorang rakan saya yang tidak mahu anaknya diberi apa-apa vaksin sejak lahir sehingga kini. Beliau sehingga menandatangani surat perjanjian dengan doktor bahawa beliau tidak akan mengambil apa-apa tindakan sekiranya anaknya dihidapi penyakit akibat tidak mengambil vaksin tersebut.Saya ambil sedikit petikan daripada buku ini mengenai vaksin :+ Boleh dapatkan cerita mengenai vaksin di www.naturalnews.com dan VaccinesFullStory/v1/VaccineReport-EN.pdf+ Mereka mengatakan vaksin ini tidak memberi manfaat kepada kesihatan, mengurangkan sistem kekebalan tubuh, vaksin selsema adalah tipu dan vaksin diisi dengan bahan kimia yang berbahaya untuk tubuh badan dan memberi kesan sampingan.OK, itu baru sedikit sahaja.Berbalik kepada penguasaan mereka dalam bidang hiburan. Mozart merupakan ahli Freemason dan beliau memasukkan ideologinya di dalam simfoninya. Ya Allah, saya teringat belajar subjek Pendidikan Muzik sewaktu di peringkat persediaan Sarjana Muda Pendidikan dahulu, kami diwajibkan mempelajari segala macam bentuk muzik, mengenali tokoh-tokoh yang dikatakan lagenda dan hebat dalam bidang muzik, menghafal segala bentuk simfoni, lagu (yang memeningkan kepala saya) serta sejarah hidup dan lagu mereka. Rupa-rupanya ada agenda tersembunyi di dalamnya! Saya memohon keampunan Allah atas dosa yang telah saya lakukan....Lagu Twinkle Twinkle Little Star pula jika dimainkan secara terbalik akan kedengaran : "Kita sahaja tidak ada Allah", manakala lagu Popeye The Sailorman pula jika dimainkan secara terbalik akan kedengaran : "Give me a fuck" dan "Give me a fuck now". Sungguh! Ini adalah satu agenda yang sangat jahat. Bermakna mereka bukanlah ingin mendidik kanak-kanak tetapi merosakkan anak-anak kita dengan unsur-unsur yang melemahkan minda. Ibu dan bapa sekalian, ambil perhatian perkara ini!Fakta lain yang menarik ialah isu pemanasan global yang sebenarnya tiada berlaku pun di dunia sekarang. Ia merupakan propaganda mereka. Bahkan ia merupakan satu agenda mereka dalam menimbulkan ketakutan kepada penduduk dunia. Mereka juga mempunyai misi mengawal penduduk dunia dan ingin mengurangkan penduduk AS sebanyak 50 juta menjelang 2050 (jika saya tidak silap...ingat-ingat lupa bacaan).Freemason membuka jalan untuk kedatangan Dajjal. Apa yang boleh dikatakan ialah kita perlu bersatu untuk menang. Sebelum itu marilah kita sama-sama membina pegangan akidah yang kuat serta berpegang teguh kepada ajaran Islam. Didik anak-anak dan kaum keluarga kita mengenali Allah dan Rasul dan mencintai Islam. Wallahualam.

  • Pittra Amrullah
    2019-04-02 12:35

    Buku ini sangat bermanfaat. Jadi tahu apa yang sebenarnya terjadi dan kebohongan-kebohongan yang mereka buat. Jadi mengetahui kebenaran. Ditulis oleh seorang muallaf dari Amerika yang berani terang-terangan menulis sebuah kebenaran.

  • UlfaHasana
    2019-03-28 17:49

    You will shock when you read this book...every page you open this book make you want to read another page and you will not aware when you done read this book

  • Anis Zawani
    2019-04-16 11:57

    Pembongkaran rahsia besar .Terima kasih atas pembikinan sebuah buku yang sangat berguna sekali. Saya lebih memahami dan sedar tentang penipuan &penindasan yang dilakukan oleh mereka yang inginkan sebuah 'Pemerintahan Dunia Baru' wujud . TERIMA KASIH! Buku ini memberikan suntikan semangat untuk lebih dekat dengan Tuhan Yang Maha Agung (ALLAH AZZA WAJALLA) ALHAMDULILLAH!-> http://www.youtube.com/watch?v=7sBVrq... <-(BONGKAR RAHSIA)

  • Aifaaalyaaismail
    2019-04-16 18:41

    buku ini penuh dengan fakta yang dapat membuka mata pembaca tentang perancangan2 dan kejahatan yang dilakukan oleh penyembah lucifer. Bermula daripada peristiwa 911, kegiatan mereka (iluminati dan freemasonry) telah dapat dibongkar. Walaupun saya tidak beberapa memahami teknikal perancangan New World Order berdasarkan fakta yang dikemukakan, tetapi apa yang dapat dirumuskan secara keseluruhan, ia adalah perancangan yang sangat licik dan halus. Ia adalah sebuah perancangan diluar jangkaan.

  • Wildan Ruiss
    2019-03-31 18:29

    Fakta-fakta yang tak terduga disusun dalam sebuah buku yang sangat informatif, menyadarkan kita semua atas apa yang terjadi di dunia ini tanpa kita sadari. Lengkap dengan dalil dan narasumber dari segala kutipan.Semoga Allah membalas jerih payahmu ini, yaa Hajji Abdurrahman!

  • Masis97
    2019-04-19 11:36

    Semoga kita membuat persiapan dgn memantapkan iman krn kita tidak akan terlepas dr tipu daya mereka.Dajjal pasti akan muncul..hanya Allah tempatkita bergantung satu2nya..

  • Wildan
    2019-04-09 18:52

    Kebenaran yang akhirnya terungkap juga. Bahwa ada sekelompok orang hendak mewujudkan kekuasaan setan dengan Dajjal sebagai pemimpinnya. Bagi para penyuka teori konspirasi, saya sarankan anda untuk membacanya.

  • Lalo La
    2019-04-13 18:36

    membongkar sesuatu dgn fakta yg bernas,bukan hanya dgn omong kosong...inilah Art of Deception.

  • Yazlina Saduri
    2019-03-24 13:50

    Buku ini antara yang memberi kesan kuat, membacanya saya jadi sakit hati dan nukilan penulis di hampir setiap mukasurat mendatangkan sakit kepala. Kenapa jahat sangat tentera Dajjal itu semua? Kenapa manusia zaman yang sungguh mencabar ini semacam buta tuli, bodoh dungu, kekejaman dan pengkhianatan berleluasa namun kita masih bisa terbahak-bahak menonton filem lucu dan reality shows yang bangang. Masih sibuk bergantung kepada social media untuk jual barang untuk tambah pendapatan keluarga. Bukan tak pernah dengar bahawa dah ada macam-macam konspirasi dek si laknat Freemason, Zionis dan kuncu-kuncu mereka di AS & UK. Cuma fakta yang disajikan Jerry Gray melalui buku The Art of Deception ini, "shouting too loud and clear it breaks my heart". Malu dengan diri sendiri. Malu bila fikirkan anak-anak tertancap mata tengok artis barat yang serupa berbogel di kaca tv dan menghafal lagu-lagu yang seni katanya kotor dan menjurus kepada generasi bunuh diri. Kalaulah ada duit lebih, nak pindah, cari rumah kampung jauh di kawasan dekat dengan hutan, biar tak dapat satelite tv, kalau bolwh tak nak beli tv, tak payah minum air Coke, makan McD, tanam sayur dan bela haiwan ternskan sendiri... tapi boleh ke? Sedih.

  • Anis Khairi
    2019-04-11 12:49

    Terima kasih Dr. Jerry D. Gray kerana berkongsi ilmu berkaitan hal sejarah, isu semasa dan kisah masa hadapan. Semoga Islam kembali mencapai kegemilangan. Aamiin. Terima kasih di atas doa anda pada penghujung perenggan di catatan istimewa. Semoga dimakbulkan Allah.Salam dari Malaysia.

  • Aisarahmad
    2019-03-31 10:33

    Ditulis oleh bekas perajurit tentera udara US, Jerry D. Gray, yang kini seorang muallaf dan telah menetap di Indonesia sebagai warganegara tetap.Pada mulanya saya berasa kabur akan apa yang dimaksudkan dengan Art of Deception.Namun, Alhamdulillah, setelah membaca penerangan dan pencerahan dengan fakta oleh penulis, akhirnya saya lebih jelas mengenai agenda yang ingin dibawakan. Penulis membicarakan mengenai adanya rancangan jahat Zionis, Freemason dan Illuminati yang menjadi pembantu dan penyembah Lucifer (Syaitan).Bervisikan matlamat New World Order, banyak rancangan licik telah dilaksanakan. Siri pembunuhan jutaan nyawa tidak bersalah menjadi korban penyembah Dajjal ini. Dan masih, dalam beberapa tahun lagi, pelbagai siri pembunuhan mega yang terancang akan dibuat bagi menjayakan perancangan taghut ini.Lebih menarik, penulis menceritakan mengenai teknologi mengubah cuaca yang dimiliki oleh Amerika dan Rusia. Juga seorang pemegang PhD dalam jurusan Klimatology di Kanada, penulis menulis mengenai pemanasan global yang terbukti palsu yang mengaburkan mata orang awam. Penulis juga merungkai misteri peristiwa tsunami dan bencana alam yang telah meragut jutaan jiwa.Dalam buku ini juga disertakan hadis mengenai al Imam al Mahdi yang akan menyelamatkan umat Islam akhir zaman. Juga, turunnya Nabi Isa putera Maryam yang akan menjadi makmum kepada Imam Mahdi dan akan membunuh Dajjal musuh Allah. 5 bintang untuk buku ini dan penulisnya. Semoga ketemu lagi hasil penulisan beliau.Moga Allah redha. :)

  • Agus
    2019-04-08 16:40

    Tidak banyak orang yang menyangka Jerry D. Gray, warga AS yang pernah menjadi prajurit angkatan udara negara adidaya itu, ternyata sudah menjadi mualaf yang tekun beribadah. Jerry : “Bagi saya Indonesia itu ibarat surga. Saya sudah melancong ke banyak negara dan di sini saya mendapatkan kedamaian bergaul dan berinteraksi sosial dengan komunitas Muslim terbesar di dunia”. Jerry D Gray, penulis sejumlah buku laris, ternyata seorang mualaf yang sangat mencintai Indonesia dengan mengurus naturalisasinya dari warga AS ke WNI, menikah dengan orang Indonesia dan menetap di Jakarta. Beristrikan seorang perempuan Tasikmalaya dan dikaruniai seorang anak laki, Jerry menyatakan memiliki banyak kegiatan di Indonesia yang membuat dia makin betah yaitu memberikan pengajian, berbagi pengalaman dan menulis buku.

  • Syahiran Ramli
    2019-04-03 17:51

    Pembongkaran yang dilakukan oleh penulis berkenaan tragedi 911 iaitu kes perlanggaran pesawat ke atas WTC dan Pentagon jelas menarik perhatian. Fakta-fakta dan teori yang cuba dibangkitkan oleh penulis yang merupakan bekas tentera AS berjaya menarik hati ini untuk menterbalikkan kembali pd saya si pembaca untuk tidak menelan begitu sahaja fakta-fakta atau berita yang telah disebarkan oleh pihak media massa satu ketika dahulu. Berkenaan dengan Bab New World Order, penulis cuba untuk mengeluarkan fakta-fakta yang dimainkan oleh mereka di dalam satu keputusan antarabangsa. Jelas dalang PBB, UN dsb membuktikan bahawa ada dalang yang sebenar di sebalik yang kita perhatikan.

  • Aliff Ismail
    2019-04-10 14:46

    Sebenarnya, sudah lama aku nak beli buku Jerry ni, tapi tak ada rezeki. Satu hari aku nekad beli jugak. Memang buku ni pada mulanya aku pening. Terlalu banyak informasi yang nak disampaikan. Bila slow2 baca, otak aku dah boleh hadam.Overall, buku yang bagus. Membuka mata aku tentang USA dan sekutu-sekutunya. Usaha yang baik oleh Jerry D. Gray, cuma perlu ditingkatkan kualiti dari segi penulisannya. Next target, Deadly Mist.

  • Daniel Prasetyo
    2019-04-09 18:34

    Beberapa data di dalamnya tidak akurat, ada tendensi untuk mendiskreditkan Yahudi, apalgi dgn menggunakan kata-kata "musuh Islam", dsb, menyalahartikan Yahudi sebagai Zionisme, sebuah pergerakan politik, banyak Yahudi tidak setuju Zionisme, banyak pula non-Yahudi yang mendukung pergerakan Zionisme.. Jadi hati-hati mengintrepretasikan Zionisme dengan Yahudi.. Saya lebih merekomendasikan buku David Icke - The Biggest Secret.

  • Nur Asilah
    2019-04-08 15:53

    pembongkaran demi pembongkaran diperihalkan cukup membuka mata atas kelicikan yang dilakukan. Cuma buku ini belum menambah kepuasan buat saya sebagai pembaca untuk menggali pembuktian (huraian) atas setiap pembongkaran. Mungkin penulis mahu pembacanya sendiri menjejaki fakta pembongkaran yang dinyatakan.

  • Amirul Mohamed
    2019-04-17 10:41

    Buku ini menakutkan pada sesiapa yang baru kenali Amerika dan Israel. Kadangkalanya pembaca rasa penulis buku ini bodoh, sengel mahupun bebal. Tapi itulah anda harus percaya apabila membaca hujah dan pembuktian penulis buku ini nyatakan. Selepas tamat baca buku ini, saya tak tidur lena pada malam hari itu.

  • Fadilah Rashidah Misrom
    2019-04-15 11:48

    Books written by Jerry D.Gray never fail to amaze me with mindbowing facts. Dah2 la tdo tu. bangun .jgn asyik dtipu Amerika. dr vaksin ny la, kempen perang pengganas la..in fact they are actually the real terrorist. cis.

  • Siti Zahirah Nordin
    2019-03-26 13:57

    Pertama kali membaca buku yang membahaskan mengenai konspirasi-konspirasi dunia didalam penindasan di negara Islam. Fakta yang dihujahkan dikuatkan lagi dengan bukti gambar dan penjelasan yang terpericini. Still, it took me a moment to comprehend the content in this book though

  • Nur Syafiqah
    2019-04-07 11:48

    this book gives you a lot of information that you don't know. you might add several general knowledge by reading this book and share it with your family and friends.this is the book that you must read

  • F.Abigail Thivkhvir
    2019-04-07 16:58

    Highly recommend if you wanna know something about all the conspiracy created by America/Jews/Freemason/Illumination ,how well they cheat the world with their fake stories ,killed Muslims ,even their citizens in order to succeed their evil missions .Find out more in there (Malay Edition)

  • Mohd Hafiz
    2019-04-10 18:32

    Sangat bagus...Membuka minda terhadap perkara yang dibawa oleh penulis...

  • Acho Lago
    2019-04-10 12:39

    impresive

  • Noraiza
    2019-04-07 16:54

    good reading

  • paperblush
    2019-04-12 16:43

    Opens my mind to the conspiracies revolving around the US & the rest of the world. Sheds light on certain political issues. Interesting read.

  • Edd Zac
    2019-03-28 17:56

    maybe the 2nd book the best after armageddon 2012.

  • Hanifah N. Mufliha
    2019-03-22 18:50

    cetar membahana..

  • Hani
    2019-04-01 13:49

    My review just disappeared in thin air...!!! :(